suomijoukkoistaa

Tärkeitä vinkkejä mäille turvallista ja järkevää matkaa varten

Ei voida kiistää sitä, että mäkiset alueet ovat täynnä luonnonkauniita nähtävyyksiä melkein kaikkialla. Tämän lisäksi miellyttävä viileä ilmapiiri itsessään on riittävä motivaatio ihmisille pakata matka ja lähteä matkalle naapurimaidensa kukkuloille. Mutta mitä useimmat näistä ihmisistä eivät ymmärrä, on se, että kukkuloilla ajaminen vaatii erillisen etiketin. Se on täysin erilainen pallopeli kuin ajaminen tasaisilla tasaisilla alueilla. Surullinen osa on se, että suurin osa ihmisistä ei ole täysin tietoinen tästä tosiasiasta. Tämä puolestaan ​​voi johtaa katastrofaalisiin tuloksiin onnettomuuksien muodossa. Joten tässä tarkastelemme joitain välttämättömiä auton ajo-vinkkejä, jotka ovat ensiarvoisen tärkeitä mäillä ajamiselle. Jaa nämä viitteet myös sukulaisillesi ja ystävillesi, jotta he ovat myös hyvin valmistautuneita retkien aikana.

Ohittaminen kukkuloilla

Mäissä ohittaminen on erittäin hankalaa, ja se on tehtävä korkeintaan varoen. Tärkeintä pitää mielessä, että ÄLÄ KOSKAAN koskaan yritä ohitusta keskellä käännöksiä. Odota aina pidempiä ja leveämpiä suoria osia. Usein teillä on vain kaksi kaistaa, joista vain yksi on sinun käytettävissänne. Joten varmista, että vieressäsi oleva kaista on myös tyhjä venytyksen alussa. Kärsivällisyys on tässä avainasemassa. Jos et ole varma, löydätkö vieressä olevan kaistan olevan tyhjä, ei hätää. Odota se ja yritä ohittaa, kun tiedät varmasti, että se on tyhjä. Ohitustoimenpiteet ovat melko vakiomaisia, kiristä sarvi, välähtä kaukovalot, käytä vaihtosuuntaa osoittavia suuntavilkkuja ja suorita liikkeellelähtö yhtenäisenä jaksona.

Oikea vaihde

Autossasi on upea vaihdelaatikkolaite, joka auttaa sinua eniten mäkisillä teillä. Liikkeeseen ylämäkeen painovoima toimii sinua vastaan ​​tekemällä sinut hitaammaksi. On parasta pysyä alemmalla vaihteella, jossa vääntömomentti on suurin. Alamäkeä varten monilla ihmisillä on tämä väärinkäsitys siitä, että he voivat pysyä neutraalissa ja rannikon ulkopuolella. Tämä on erittäin vaarallinen asia, koska vaihteet toimivat myös nopeuden muokkaajina ja voivat antaa sinulle ylimääräisen pysähtyvyyden tarvittaessa. Alamäkeä varten voit pitää vaihdetta korkeammalla kuin ylämäkeen. Painovoima auttaa sinua myös tässä tapauksessa, joten et tarvitse vuorimomenttia. Ylimääräinen vaihde kädessä antaa sinulle myös tilaa moottorijarrutukselle, mikä on todella hyödyllistä tällaisilla teillä.

Liikennemerkit

Kuljettajat aliarvioivat liikennemerkkien hyödyllisyyden. Mäkisillä alueilla liikennemerkit tarjoavat sinulle kaikki tärkeät tiet tien edessä. Rinteiden tiet ovat kapeita, hyvin arvaamattomia ja myös vaarallisia. Joten sellaisissa paikoissa et voi koskaan ennustaa, että opillisen näköinen käänne edessäsi johtaa odottamattomaan kaltevuuteen. Mutta jos olit tarpeeksi valppaana tarkkailemaan kaltevaa ”tie eteen” -merkkiä ennen kääntymistä, valmistaudut etukäteen. Siksi muista noudattaa liikennemerkkejä ja pitää mielen läsnäolo reagoimaan vastaavasti ajoissa.

Hiusneulojen taipumusten torjunta

Hiusneulan mutkat ovat vaikeimpia kääntökohteita mäkisillä teillä. Mutta jos tiedät oikean tekniikan, voit tehdä sen helposti ja mielenrauhalla. Keskeinen sääntö hiusneulan mutkan kääntymiselle on aina hidastaa, olipa se ylämäkeen tai alamäkeen. Kun olet ylämäkeen, hidasta ennen käännöstä, vaihda alemmalle vaihteelle ja kiihdytä käännöksen läpi. Erittäin tärkeä asia tässä muistaa on, että sinun on oltava erittäin tarkkaavainen, jos joku auto tulee ylhäältä.

Alamäkeä varten hidasta jälleen ennen käännöstä ja ota jalka pois kaasupoljimelta. Painovoima auttaa sinua, joten et tarvitse ylimääräistä lähtöä autosta. Ota käännös kääntämällä tarvittaessa vain jarruja ja lyö kaasupoljin kääntyessäsi. On paljon helpompaa havaita lähestyvät ajoneuvot alamäkeen, joten siitä ei tule paljon ongelmaa.

You might also like