Pieni mäki-asema

Nandi-kukkulat eivät tarvitse esittelyä monille Bangaloren ihmisille. Pyydä Bangalorean pikaista pakopaikkaa kaukana kaupungista päiväretkelle ja alttoviululle, ‘Nandi Hills’ on suosituin paikka.

Monille ihmisille se on vain pieni pieni mäki, jota nautitaan parhaiten viileästä säästä sekä kauniista auringonnoususta / auringonlaskusta, ja linnoituksen jäännökset ovat rakentaneet 1700-luvun hallitsija Tippu Sultan. Siinä lausunnossa on tietty totuus, mutta siinä on muutakin.

Aivan äskettäin päätin tutkia tätä paikkaa. Olimme kolmekymppisiä, jotka lähtiimme aamulla kello 7 aamulla Etelä-Bangaloresta. 70 km 2,5 tunnissa. Tähän sisältyi nopea aamiaispysähdys välissä, paikassa nimeltä Sri Krishna Garden, jossa jotkut idli-, vada-, kara-kylpy- ja puri-työt täyttivät meidät hiilihydraateilla tulevaisuuden suhteen.

Useimmat ihmiset ajavat kukkuloille. Suunnitelmamme oli kuitenkin vaeltaa vanhalla portaalla, jota käytettiin Tippuksen aikana. Joten sen sijaan, että ottaisimme vasemman käännöksen Nandi-kukkuloiden tiellä, otimme oikealle ja suuntasimme Sultanpetille tämän vaelluksen alkupisteeseen. Google-kartta osoittaa tämän olevan “Nandi hills trek lähtökohta”, mutta otimme paikallisten apua auttaaksemme löytämään suunnan vanhanaikaisella tavalla.

Juurella

Saavuttuamme vaelluspisteen juurelle klo 9.30 lähdimme jalkaisin kiipeämään portaita, mikä on suhteellisen helppoa, mutta kestää noin tunnin päästä yhteen linnoituksen sisäänkäynnistä. Vaellus itsessään oli miellyttävä, jossa kuljimme muutaman lepopisteen läpi matkan varrella graniittikivistä, jotka näyttävät vanhilta. Polku on hyvin varjostettu, ja siinä on paljon puita ja miellyttävä tuuli hikoilemiseen ja kauniit näköalat matkan varrella hoitamaan silmiämme.

Sisään astuttuina linnoituksen muureihin kuljemme ensin pienen Shiva-temppelin, nimeltään Sri Gavi Veerabadhra Swamy -temppelin läpi, joka on pienen luolamuodostelman sisällä. Pappi kertoi meille, että temppeli on vanha yli 500 vuotta sitten. Jatkamalla eteenpäin kohtaamme Tippun lepohuoneen, joka on kaksikerroksinen punainen rakennus, jota sulttaani käytti usein kirkkautensa aikana.

Ylempänä kohtasimme Amrutha Sarovaran, vuonna 1928 rakennetun porakaivosäiliön, ja jos vietät jonkin aikaa täällä katsomassa vettä, näet isot oranssit kalat hyppäämällä vedestä, mikä on melko kiehtovaa. Se on myös loistava paikka kuvien ottamiseen, ja syy siihen, miksi pari pukeutui hienostuneesti valokuvaajan seurassa näyttäneelle häät edeltävälle kuvaukselle.

Yritettäessä kiertää askelkaivoa löysimme sen takaa paikan, joka usein kaipaa kävijän silmää. Sisäänkäynti tähän oli melko hankalaa, ja meidän piti todella rikkoa muutama sääntö päästäksemme aidan yli tähän paikkaan, ja poika oli sen arvoista! Se näytti siltä kuin paikka sadusta, jossa pieni polku, jonka yläpuolella oli puiden oksia, johti pieneen Nandi-patsaaseen ja vielä pienempään sen vieressä katsellen Amrutha Sarovaraa.

Liotus

Liotus tämän maagisen paikan tunnelmissa kävelimme edelleen mäkiä ylös ja nousimme kohti Tippuksen pudotuspistettä, ja vaikka emme menneetkin sitä kohti, näkymät täältä ovat melko mukavat. Kesäpäivänä tämä olisi erittäin kuuma paikka, sillä se on karu kallio, jossa ei ole puita näkyvissä. Kävellessään ylöspäin tämä lohkareiden muodostus antaa tien vanhoille kiviportaille, jotka menevät Yoganandeeshwaran temppeliin. Tämä on vanha Shivan temppeli, joka juontaa juurensa 1000 vuoteen ja edustaa hänen lopullista luopumisvaihettaan (hänen lapsuutensa, nuoruutensa ja avioliittonsa on kuvattu kauniissa Bhooganandishwara-temppelissä Nandi-kukkuloiden juurella). Vietimme vähän aikaa täällä katsomassa temppeliä, jossa voit nähdä kaiverruksia graniittilattialla, merkintöjä sisäänkäynnin seinällä ja jopa pienen askeleen hyvin temppelin tiloissa.

Lasisilta lähellä Hotel Mayuria on paikka, jossa näet paljon turisteja, jotka leijuavat näkökulmasta. Myös tällä alueella on melko vähän apinoita, ja huomasimme yhden tällä sillalla syömällä jäätelöä, jonka turisti antoi vastahakoisesti, joka odotti ongelmia, jos hän ei ollut. Sillan vieressä sijaitseva Hotel Mayuri on ainoa oikea istumaravintola ylhäällä, josta voit napata lounasta, ja vaikka ruoka ei ole niin hienoa, näkymä täältä on varmasti! On olemassa muutama pienempi tee- / kahvila, joissa tarjoillaan pikaruokaa ja välipaloja.

You might also like