suomijoukkoistaa

Vaelluksen edut

Hiljaisista hetkistä itsensä heijastumiseen, virkistäviin nähtävyyksiin ja haastamiseen itsellesi luonnossa vaellus tarjoaa useita etuja; sekä fyysinen että henkinen. Tässä on kahdeksan suosituinta hyötyä vaelluksesta ja aktiivisesta lomasta.

Parempi kunto:

Yksi vaelluksen tärkeimmistä eduista on, että se parantaa fyysistä terveyttäsi valtavasti. Usean tunnin viettäminen polulla, kiipeily kivien ympärillä, kalliohyppy ja nousevat mäet antavat koko kehollesi harjoittelun, mikä parantaa voimaa, ketteryyttä ja sydän kuntoa. Se on myös loistava tapa laihtua, sillä jos sinulla on täysi pakkaus, voit polttaa noin 600 kaloria tunnissa vaelluksen aikana. Se varmasti voittaa saman ajan viettämisen sisätiloissa kuntosalilla!

Vähentää stressiä:

On vaikea kiistellä tieteen kanssa. The Proceedings of the National Acadamy of Science -tutkimuksessa todettiin, että “altistuminen luonnolle voi torjua stressin ja ahdistuksen kielteisiä vaikutuksia: Luontokävelyn suorittaneilla oli taipumus kohti vähemmän märehtijöitä – akuutti keskittyminen ahdistukseen – kuin ne, jotka kulki kaupunkireittiä ”. Ajan viettäminen ulkona retkellä tai aktiivisella lomalla luonnossa on täydellinen tapa puhdistaa mielesi kodin stressistä ja huolista. Vaellus vaatii usein henkilön keskittymistä toimintaansa, jossa ainoat häiriötekijät ovat majesteettiset näkymät ja dramaattiset maisemat. Kysy kaikilta vaeltajilta, ja he todistavat, että viettäminen erämaassa oli yksi heidän rentouttavimmista aikoistaan.

Parantaa sydän- ja verisuonivoimaa:

Säännöllinen vaellus voi lisätä sydän- ja verisuonivoimaa, koska sydämen on pumpattava kovemmin, jotta se pysyisi hapenkulutuksessa vaelluksen aikana. Tämä lisää verenkiertoa lihaksiin ja aivoihin, mikä parantaa verenkierron ja hengityselinten terveyttä. Lisäksi raikkaan ilman hengittäminen ja metsästä ja puista peräisin olevan puhtaan hapen pitävät hengityselimet puhtaina – virkistävä muutos kaupungin ilmasta, jossa 75% ilmansaasteista johtuu ajoneuvojen päästöistä

Sosiaalietuudet:

Vaellus muiden ihmisten kanssa voi luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vaelluksen aikana voit viettää aikaa sitoutumalla ryhmän jäsenten kanssa, motivoimalla ja rohkaisemalla toisiaan jatkamaan vauhtia ja sinnikkyyttä, kun ajat vaikeutuvat. Vaelluksen mukana tulevien hyvien muistojen ja kokemusten jakaminen voi myös auttaa eroon eroista, rohkaista hyväksymään erilaisia ​​ihmisiä ja lisätä kykyäsi sopeutua ja tulla toimeen muiden kanssa. Luonnossa oleminen tarkoittaa myös sitä, että tekniikkaan ja sosiaaliseen mediaan ei pääse, mikä stimuloi henkilökohtaisia ​​keskusteluja. Saatat hyvinkin huomata, että ihmisistä, joiden kanssa vaellat, tulee elinikäisiä ystäviä vietettyään viikon erämaassa!

Pehmeämpi taitojen kehittäminen:

Vaelluksen edut eivät koske vain fyysistä, henkistä tai sosiaalista terveyttäsi – se voi myös hyödyttää johtamistaitojasi, uskokaa tai älkää! Kun suunnittelet vaellustasi, saatat löytää itsesi asettamaan harjoitustavoitteita, suunnittelemaan vaellusta, järjestämään aikataulusi, asettamaan tavoitteita, oppimaan sopeutumaan muutokseen ja kehittämään henkistä voimaa. Nämä ovat kaikki taitoja, joita arvostetaan suuresti työmaailmassa, ja ne voivat olla perusta henkilökohtaiselle kasvulle, että saatat yllättää sinut perustetulla itseluottamuksella!

Kulttuurinen ymmärrys:

Vaellatpa sitten Larapinta-polun varrella olevien pyhien alkuperäiskansojen ohi, tuhansia vuosia vanhojen kalliomaalausten ohi Jatbula-polkua pitkin tai vierailet aborigeenien ja Euroopan historiasta rikkaissa kohteissa Tasmanian Overland-radalla, jossa vierailu erämaahan vastaa myös vierailua villieläinten kotimaahan! Villieläimet ja lintujen tarkkailu on yksi monista nähtävyyksistä vaelluksen aikana, ja se voi antaa ainutlaatuisen kuvan kohteen ekosysteemeistä.

Sisäinen puhdistus:

Vaelluksen aikana sinulla on paljon vähemmän todennäköistä, että juot kahvia tai alkoholia, mutta juot runsaasti H20: tä ja syövät täysruokia. Jos nautit vain hyvyyttä vähintään viikon ajan, on positiivisia tuloksia sisäiselle terveydelle. Tunnet olosi fantastiseksi, ihosi palautuu ja voimaa on ehdottomasti, kun keho menee a la naturale.

You might also like